Scandic Simonkentän Arvostelu – Kannattaako Yöpyä?

Jos varaat hotellisi linkkiemme kautta niin kiitos. Saatamme ansaita pienen komission, joka mahdollistaa tämän sivuston ylläpitämisen.

Hotelli: Scandic Simonkenttä, Helsinki
Osoite: Simonkatu 9, 00100 Helsinki
Puhelin: 0300 308402
Yöpymisajankohta: Pe 12.1 – La 13.1.2024
Hinta: 165€ yö (Standard Family Three)

Tarvitsimme perheystävällisen hotellin Helsingistä, aivan keskustasta yhdeksi yöksi (pe-la) päiväreissuamme varten. Valintamme osuin Scandic-ketjuun kuuluvaan Scandic Simonkenttään pitkälti sen sijainnin takia. Tämä 4-tähden hotelli sijaitsee aivan Narinkkatorin laidalla ja Kampin ostoskeskuksen vieressä.

Lauantain 15-asteen pakkaskeli, joka lapsiperheenä tarkoittaa jatkuvaa vaaterumpaa kun mennään ulkoa sisälle, vaikutti myös paljon hotellin valintaan. Suora hissiyhteys Kampin ostoskeskukseen ja mahdollisuus käyttää maanalaista kävelytunnelia Forumiin ja Sokokseen oli plussaa.

Sijainti

Scandic Simonkenttä sijaitsee aivan Kampin ytimessä ja on aivan kävelymatkan päässä Kampista, Forumista ja Stockmannilta. Eli jos Helsingin ydinkeskustan shoppailut on mielessä, niin tämä on oiva valinta.

Myös Rautatieasema on noin 5 min kävelymatkan päässä – ja mikä parasta, hotellista on suora pääsy rautatieasemalla maanalaista käytävää pitkin! Lapsiperheet ja liikuntarajoitteiset arvostavat myös tätä maanalaista käytävää sillä rappu-osuuksilla on hissejä käytössä.

Yleisilme

Hotellin yleisilme julkisista sisätiloista on tyylikäs ja osittain modernisoitu. Design-sohvat toki vaatisivat jo keinonahkapinnan päivitystä ja antavat hotellista 90-luvun laivatunnelman – huonossa mielessä.

Näkymät hotellista ovat huikeat varsinkin Narinkkatorin puolella olevasta kahvilasta sekä aamiastilasta.

Julkisivultaan hotellin ei tarjoa kyllä elämystä ja muistuttaa enemmän vankilaa kuin 4-tähden hotellia, mutta tämä ei toki haittaa jos pysyttelee sisätiloissa.

Huone

Varasimme huoneen Standard Family Three. Hintaa tuli 165 EUR.

Huone oli tyypillistä Scandic-tyyliä ja laatua – toiset tykkää, toiset ei. En ehkä itse antaisi huoneesta neljää tähteä sillä selkeä kulumaa on jo havaittavissa – varsinkin pesuhuoneessa ja huoneen lattiassa. Huone kaipaisi myös designiltaan täyttä remppaa jos se haluaa kilpailla modernien 4-tähden hotellien kanssa.

Plussana tässä huoneessa oli hieno 5:nnen kerroksen näkymä Sokoksen ja Rautatieaseman suuntaan. Myös sängyt olivat erinomaisia, poislukin lasten pinnasänky joka oli jo aikansa elänyt ja heilui kuin maitohammas.

Late-checkout

Bonuksena Scandic-hotelleissa on mahdollisuus late-checkouttiin. Normaalin 12:00 checkoutin sijaan ostimme 30 eurolla checkoutin aina klo 16:00 asti – varmistin tämän vielä soittamalla hotelliin muutaman päivän ennen matkaa.

Pienenä miinuksena, että saapuessamme hotellille, heillä ei ollutkaan tietoa tästä late checkoutista. Saimme sen kuitenkin siinä ostettua. Tämä tieto ei kuitenkaan mennyt eteenpäin siivoojille, jotka sitten koputtelivat ovea 14:00 aikaan vaikka ovessa oli ”do not disturb”. Kolmanneksi, avainkortti ei enää toiminut 15:55 eli sitä ei ollut ”koodattu” ainakaan tuohon 16:00 late-checkouttiin.

Eli kiva että on late-checkout, mutta vielä kivampi jos se toimisi – varsinkin kun se maksaa extraa.

Aamupala

Sitten se kaikkien suosikki – aamupala.

Lähdetään positiivisista: Näkymähän aamupalalta on aivan huikea. Voit siemailla semihyvää aamukahvia ja samalla katsoa kun ihmiset juoksevat rautatieasemalle ja ratikoihin. Tai jos tämä näkymä ei miellytä, voit valita pöydän Narinkkatorin puolelta ja ihmetellä aamun sarastumista.

Aamupalaan kuuluu perus mehut, kahvit, paahtoleivät, munakokkelit ja kaikki tarpeellinen päivän käynnistämiseen. Myös kaurapuuroa (hyvää sellaista) on tarjolla.

Miinuksena mainittakoon, että makea puoli on aivan onneton minipannukakkuineen ja feikki-nutelloineen suoraan kaupan purkista. Myös kahvi on aika perus ja sitä on tarjolla vain suodatin-muodossa.

Kaiken kaikkiaan aamupala ei todellakaan ole neljän tähden tasoa muuta kuin näkymien puolesta.

Palvelu ja palvelut

Henkilökunta oli kaikinpuolin erittäin ystävällistä ja palvelualtista. Toki late-checkout ei oikein toiminut ja toinen respan vastaanottajista ei puhunut ollenkaan suomea!

Hotellissa on myös ”kuntosali”, jossa peruspumppaaja saa treenin aikaiseksi, mutta yli kolmen ihmisen samanaikainen oleskelu tuossa pienessä tilassa ei vaadi enää saunaa erikseen. Toki kannattaa muistaa että kaikissa hotelleissa ei ole lainkaan kuntosalia, joten tämänkin tason kuntohuone on plussaa.

Pysäköinti

Hotellin alapuolella sijaitsee P-Simonkenttä niminen pysäköintihalli johon on helppo ajaa ja pitää auto säältä suojassa koko päivän ajan. Käytimme itse juuri tätä hallia, josta pääsi kahdella hissillä + 100m kävelyllä suoraan hotellin respaan. Parkkimaksu ei kuulu hotellin hintaan eikä siitä saa hotelliasiakkaana alennusta. Hintaa päiväparkille tulee €38.

Vastinetta Rahalle?

Minkälaisen hintalaatu-suhteen Scandic Simonkenttä sitten tarjoaa? Sanoisin että 3-tähden majoitusta 5-tähden sijainnilla. Ehkä sillä irtoaa heidän 4-tähden status.

Mutta 165 euroa entry-level huoneesta? En kyllä mitenkään voi suositella tätä hotellia tuolla hinnalla – ellei sitten sijainti ole aivan pakko olla juuri Kampin vieressä.

Jos kuitenkin majoitut täällä, älä odota edes pikkuluksustason majoitusta, jota 4-tähden status monesti antaa ymmärtää. Myös aamupala ja huonetaso on monessa 4-tähden hotellissa paljon parempi (esim. Clarion Hotel Helsinki).

Lonkalta voisin heittää että 120 euroa tästä huoneesta olisi ollut kohdillaan. Eli jos tuollaiseen hintaan joskus low-seasonina pääset tänne, niin käy ihmeessä tekemässä oma arvioisi. Eihän tämä tosiaan huono hotelli ole, mutta itse kun on monessa 4- ja 5-tähden hotellissa majoittunut, niin silloin odottaa rahalle paremmin vastinetta.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *